FEAL – instaliran novi stroj za poliranje aluminijskih profila emmebi 4999 FC

-> Mehaničko poliranje aluminijskih profila

Početkom 2016 godine unutar proizvodnog pogona FEAL, instaliran je novi stroj za poliranje aluminijskih profila (emmebi 4999 FC). Namjena ovog stroja je eliminiranje površinskih nedostataka koji se mogu pojaviti na profilu, a mogu biti uzrokovani nepravilnim rukovanjem, skladištenjem ili transportom. Procesom poliranja također se uklanjaju i nedostatci uzrokovani prirodnom oksidacijom aluminija.

Mehaničkim poliranjem profila mogu se postići različiti efekti površine profila, a sve u ovisnosti o četkama koje se koriste za poliranje.

Stroj je opremljen s mobilnom glavom u koju se montiraju četke za poliranje kao i sa dvije mobilne platforme na koje se postavljaju profili koji se žele polirati.

 

  1. Brzina okretanja četki: 1100 okr/min
  2. Min. Dužina profila: 3.5 m
  3. Max. Dužina profila: 7.0 m
  4. Brzina radnog stroja 8 m/min

 

Prilikom mehaničkog poliranja profila koristi se i specijalna pasta za poliranja profila koja se preko mlaznica koje se nalaze u centralnoj glavi stroja posebnim mlaznicama ravnomjerno nanose po površini profila.

Sve čestice aluminija koje se raspršuju prilikom poliranja sakupljaju se pomoću ugrađenog centrifugalnog ventilatora, a prikupljaju se u spremnik ugrađen u tijelo stroja. Za potpun učinak ugrađeni su i filteri koji osiguravaju da čestice aluminija i prašine ne izlaze van područja poliranja.

Poliranjem profila uklanjaju se površinski nedostatci, a anodizacijom nakon poliranja osigurava se otpornost profila prema atmosferskim utjecajima što kupcu jamči proizvod vrhunskog izgleda i kvalitete!