FEAL unapredjuje poslovanje kroz GREEN & LEAN principe

U subotu 01.02.2014.godine u prostorijama tvrtke FEAL Široki Brijeg održano je završno predavanje o Green & Lean konceptu proizvodnje.

Nakon višemjesečnog kontinuiranog rada 30 zaposlenika ovog društva uspješno je steklo stručna znanja iz Green & Lean koncepta proizvodnje.

Green & Lean koncept, odnosno metodologija koja se fokusira na kontinuiranom unaprjeđenju poslovnih procesa uz isporuku točno određenog proizvoda ili usluge i ciljane vrijednosti kupcu uz minimalne troškove, odavno su temelji uspješnog poslovanja mnogih svjetskih poduzeća (Toyota, Boeing, General Electric, Grupa Intesa Sanpaolo, Nestle...), a unazad nekoliko godina s ovom praksom, kao Green & Lean pioniri u Hrvatskoj, počela su poduzeća, poput Novog Feromonta i Končar energetski tranformatori.

Slijedeći zahtjevne trendove europskih i svjetskih tržišta na kojima je tvrtka FEAL Široki Brijeg prisutna već dugi niz godina, te kontinuiranim nastojanjem za poboljšanjem u svim segmentima  proizvodnje i upravljanja, ponosni smo što smo prvi u Bosni i Hercegovini te među prvima u regiji uveli koncept upravljanja proizvodnjom, razvojem proizvoda i uslugama koji ima za cilj stvoriti točno određenu i ciljanu vrijednost za kupca, odnosno robu ili uslugu.

Tim tvrtke FEAL , sastavljen od 30 zaposlenika je mjesecima marljivo usvajao znanja koja su na njih prenosili renomirani stručnjaci Lean menadžment inicijative prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić sa zagrebačkog FSB-a, prof. dr. sc. Ivica Veža, dr. sc. Nikola Gjeldum, mag. ing. Marko Mladineo, svi redom sa splitskog FESB-a, Doc. dr. sc. Željko Stojkić sa mostarskog FSR-a, a sve kako bi taj tim u skoroj budućnosti mogao  prenijeti stečena znanja na ostale zaposlenike tvrtke FEAL i kako bi Green & Lean koncept proizvodnje mogao zaživjeti punim plućima u svim segmentima tvrtke FEAL Široki Brijeg.

Ovaj koncept upravljanja sa svojim alatima ima za cilj poboljšati i unaprijediti sve procese te pojednostaviti i eliminirati gubitke, kako proizvodne tako i administrativne, a sve uz manje ljudskog rada, manje prostora, manje kapitala, manje vremena, kako bi na kraju svi zaposlenici bili zadovoljniji, motiviraniji, a tvrtka što uspješnija.

Svjesni smo da zadatke i ciljeve koje smo zacrtali pred sobom neće biti lako savladati, ali kao i svaki put do sada kad smo uvodili nove standarde i trendove poslovanja, ne sumnjamo u nesebično zalaganje svih uposlenika tvrtke FEAL kako bi ovaj Green & Lean koncept proizvodnje zaživio do svog maksimuma, zajednički je stav kompletne Uprave FEAL-a Široki Brijeg.

Za stečeno znanje, uložen trud i vrijeme svaki od 30 polaznika je dobio priznanje u vidu certifikata o stručnoj osposobljenosti za daljnje implementiranje i prenošenje stečenog znanja na sve zaposlenike FEAL-a Široki Brijeg.