Konferencija "Budućnost stanovanja" FEAL 2016.

Četvrta po redu tematska konferencija za arhitekte i projektante pod nazivom "Budućnost stanovanja" održana je u FEAL-u 14.09.2016. godine. Arhitekte i projektante prvenstveno iz Bosne i Hercegovine ali i iz zemalja okruženja na početku konferencije pozdravio je direktor FEAL-a g. Tonćo Barbarić.

Prezentaciju pod nazivom "Budućnost stanovanja" održao je g. Harry Gaterrer sa Zukunfinstitut-a iz Frankfurta, inače vodeći stručnjak u istraživanju novog načina življenja i primjena modernih tehnologija. U svojoj prezentaciji g. Gaterrer osvrnuo se na važnost društvenog aspekta života ne zanemarujući upotrebu modernih tehnologija. Naglašavajući činjenicu da će do 2050. godine u gradovima živjeti 3/4 svjetskog pučanstva ponovio je važnost uloge arhitekata i projektanata u formiranju budućeg načina življenja.
"Primjena stakla u modernoj arhitekturi" bio je naziv druge prezentacije koju su održali predstavnici tvrtke Guardian. Osvrnuli su se na tehničke mogućnosti u proizvodnji stakla i predstavlili nove proizvode.
Konferencija je završena druženjem svih sudionika u ugodnom ambijentu vinarije Zadro u Domanovićima.