Površinska zaštita

Na pogonu površinske zaštite vršimo zaštitu aluminijskih profila, limova i ostalih komada od aluminija eloksiranjem i elektrostatskim bojanjem.

Anodizacija / Eloksiranje

U svom asortimanu nudimo eloksiranje u prirodnoj boji, eloksiranje u boji bronce od svijetle do potpuno crne i eloksiranje u boji zlata. Debljina eloksiranog sloja je od 18-22 mikrona standardno, a po posebnom zahtjevu radimo i druge debljine eloksiranog sloja.

Elektrostatsko bojanje / Plastificiranje

Elektrostatsko bojanje se odvija u nekoliko faza. Prije elektrostatskog nanošenja praha obavlja se predobrada profila, stvaranjem konverzijskog sloja, koji omogućava dobru prionjivost praha te otpornost i postojanost boje. Poslije predobrade i sušenja na profil se elektrostatskim postupkom nanosi prah, nakon čega ide na pečenje u peć za polimerizaciju Proizvodi se isporučuju u bojama prema zahtjevu kupca.

Postrojenje za dekoraciju tehnologijom sublimacije

Instaliranjem postrojenja za sublimaciju, dobili smo neograničene mogućnosti dekoracije površine profila. Proces dekoracije profila odvija se u dvije faze:

  • Prva faza je elektrostatsko nanošenje praha te pečenje u peći za polimerizaciju.
  • Druga faza je sublimacija tj postupak prenošenja boje sa dekorativne folije na prethodno plastificirani profil.

Linijom za dekoraciju aluminijskih profila dobili smo mogućnost zaštite i dekoracije aluminijskih profila u imitaciji drveta, kamena itd. Praktički imamo neograničene mogućnosti dizajna površine.