PRAĆENJE STUPNJA ZAVRŠENOSTI PROIZVODA U REALNOM VREMENU

Jedna od najvažnijih zadaća svakog informacijskog sustava je distribucija informacija. To može biti kompleksno u velikim proizvodnim sustavima, gdje se svakodnevno izvršava stotine operacija nad stotinama raznih proizvoda, i tako se generira na tisuće raznih podataka.

Pitanje je kako pratiti proces proizvodnje unatoč složenosti cjelokupnog sustava.

Ono što svaki poslovni korisnik želi doznati je stupanj završenosti nekog započetog posla, trajanje pojedinih operacija unutar tog posla, ukupno potrebno vrijeme da se završi cijeli niz proizvoda itd. Baratanje takvim informacijama omogućuje odličan uvid u stanje „na terenu“ i eventualne nedostatke, primjerice u brojnosti ljudstva i kapacitetima strojeva, a posljedično i rješavanje tih izazova na korist cijele tvrtke i kupaca njezinih proizvoda.

Postavlja se pitanje - kako ćemo omogućiti izvršiteljima da neometano rade svoj posao, ali da pritom ipak pravovremeno bilježe parametre svog rada?

FEAL-ov odgovor na ovu problematiku su jednostavni, moderni i praktični terminali – računala sa ekranom osjetljivim na dodir, numeričkom tipkovnicom i barkod čitačem – koji izvršitelju omogućavaju jednostavno pozicioniranje na pojedini nalog i unošenje svih relevantnih parametara.

Odlični su na pogonima koji se ističu brojnim zahtjevnim operacijama i opterećenim kapacitetima. Posao koji izvršitelju oduzme niti pola minute u poslovnom smislu donosi ogromnu vrijednost i pruža strateški važne informacije.