Studenti iz Münchena, Twente-a i Mostara posjetili FEAL!

Internacionalna grupa studenata, tehničkog osoblja i profesora sa sveučilišta iz Münchena, Twente-a i Mostara posjetila je u subotu 06.05.2017. godine FEAL.

Posjeta je organizirana kao dio aktivnosti koje se provode s ciljem izgradnje Green Design Centra u Mostaru. Pod rukovodstvom prof. Elme Durmišević (osnivač Sarajevo Green fondacije) studenti arhitekture razvijaju nove koncepte i protokole za dizajn i konstrukciju objekata uz upotrebu znatno manje količine enregije i sa zanemarivo malom količinom otpada. Gradnja Green Design Centra u Mostaru trebala bi početi već ove godine, a sporazum o suradnji potpisan je sa gradonačelnikom Mostara g. Ljubom Bešlićem.

Tijekom obilaska pogona FEAL-a studenti su imali priliku detaljnije se upoznati mogućnostima korištenja aluminija u novom konceptu gradnje. Također upoznali su se i sa FEAL sistemima za graditeljstvo od kojih neki već sada zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti. Osim toga studentima je prezentiran i proces razvoja novog sistema – od ideje do relizacije. Predstavnici FEAL-a na kraju obilaska izrazili su podršku izgradnji Green Design Centra te se stavili na raspolaganje za stručnu pomoć i savjetovanje u razvoju novih obilka gradnje.