Anodizacija

Posjedujemo dvije potpuno automatizirane linije za anodizaciju.  Certificirani smo od Qualanod-a, organizacije za označavanje kvalitete koja je posvećena održavanju i promicanju kvalitete anodiziranog aluminija.

Kao vodeći proizvođač aluminijskih sistema za građevinski sektor, omogućavamo svojim klijentima obradu, bojenje i zaštitu procesom anodizacije. U svom asortimanu nudimo anodiziranje aluminija u prirodnim bojama, boji bronce od svijetle do potpuno crne te boji zlata.

Anodiziranje aluminija podrazumijeva umjetno ojačanje oksidnog sloja koji inače nastaje prirodnim putem pod utjecajem atmosfere te štiti aluminij od korozije. Izvodi se u kupkama sa sumporom ili kromnom kiselinom, a nastali sloj je ravnomjeran, gust i stakleno proziran te je idealan i u dekorativne svrhe.

Aluminij-oksid se u potpunosti integrira u aluminijsku metalnu strukturu tako da je ljuštenje nemoguće. Ono što je bitno istaknuti kao prednost u postupku anodizacije je trajnost, stabilnost boje i jednostavno održavanje. Debljina anodiziranog sloja je od 18 do 22 mikrona standardno, a prema posebnim zahtjevima radimo i druge debljine anodiziranog sloja. 

Previous slide
Next slide
Pročitajte još: