Društveno odgovorno poslovanje naše tvrtke

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja uspješnu poslovnu praksu kojoj bi trebale težiti sve tvrtke i organizacije a u našoj tvrtki predstavlja uspješno poslovanje na tri područja:

  1. Briga za zaposlenike
  2. Briga za zajednicu
  3. Briga za okoliš

Briga za zaposlenike

U suradnji s Fakultetom strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru sudjelovali smo u provedbi projekte GREEN and LEAN. Upravo na ovakav način smo osnovali timove i rasporedili se kako bismo potaknuli naše djelatnike da se uključe u promjene na svom random mjestu i počnu razmišljati “zeleno”. Također smo uveli i novčane nagrade za zaposlenike koji su pridonijeli brojnim pomjenama svoga radnog okruženja te na taj način potaknuli i druge da budu dio projekte.  Kao najveći prioritet društveno odgovornog poslovanja u narednom period naša tvrtka misli ostati pri svojoj strategiji ulaganja u akademsku zajednicu, proširiti dosadašnje suradnje sa Sveučilištem te povećati broj godišnji praksi.

Briga za zajednicu

Suradnja s malim proizvođačima često može  biti “vjetar u leđa“ za razvoj pojedinih djelatnosti. Takvim načinom svoje kupce i dobavljače poklanjamo sa 100% autohtonim hercegovačkim proizvodima, a s druge strane pokazujemo najbolje od onog što nudi naša regija. Uz to podupiremo i brojne lokalne dobrotvorne akcije, kroz donacije i  sponzorstva. Ovaj vid suradnje se pokazao kao iznimno dobar motivator za razvoj i poticanje društvene zajednice.

Briga za okoliš

Proizvodi pogoni naše tvrtke se iz godine u godinu prilagođavaju promijenama tržišta,a samim tim zbog svjesnosti i želje za očuvanjem okoliša još prošle godine smo se odlučili za nabavku novih kompresora, kojiima se potrošnja energije prilagođava potrebama, a samim tim se smanjuje emisija CO2.  Prečišćavanje ispusnih tehnoloških voda obavljamo na moderniziranom automatskom postrojenju za obradu tehnoloških voda. Korištenje moderne tehnologije i sredstava zaštite te stalna kontrola prema zahtjevima norme ISO 14001, jamac su naše brige za okoliš. Uz ovlaštene institucije,analizu vode redovito kontroliramo i u vlastitom laboratoriju. U Fealu vodimo računa o metodama i procesima koji se koriste unutar proizvodnje, poštujući čovjekovu okolinu i sigurnost na radu.
Cijela naša prozvodnja je certificirana i sve radimo u skladu s europskim normama i standardima.

Društveno odgovorno poslovanje je investicija za budućnosti. Upravo naša tvrtka ulaganjem u razvoj tehnologije želi izbjeći zagađenje okoliša i druge štete koje ljudi rade. Društveno odgovorno poslovanje i marketing međusobno se nadopunjuju. Kako bi se ostvarili društveni ciljevi koji su u interesu zajednice i organizacije, potrebno je osigurati komunikacije između tih dviju strana, a marketing, kao komunikacijski kanal koji se ovdje javlja nudi nekoliko mogućih načina na koje se ti postavljeni društveni ciljevi mogu ostvariti.

Pogledajte još: