Days of architects 3.0

11.04.2019

Najveće strukovno okupljanje arhitekata “Dani arhitekata 3.0”, ove godine se održalo u Splitu od 4. do 6. travnja, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata. Centralna tema konferencije bila je javni prostor, a program je obuhvatio i najaktualnije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata.

Dani arhitekata postali su centralno mjestu gdje se jedanput godišnje prezentiraju značajne, stručne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i EU. S ciljem povezivanja struke i znanosti, razmjene ideja te predstavljanja novih trendova i inovacija, tvrtka FEAL je i ove godine pružila potporu događaju u vidu generalnog sponzora. U sklopu događaja u ekskluzivnom prostoru hotela Lav La Meridien, sudionici su imali priliku upoznati se s novitetima iz asortimana tvrtke Feal. Među predstavljenim aluminijskim sistemima našao se i sistem GH 40, koji se prvenstveno koristi kao zaštita od sunca te nudi ekonomično i inovativno rješenje za zatvaranje različitih prostora kao što su balkoni i terase.

Sistem GH 40 je postojan, otporan na vremenske i ostale utjecaje, lagan za održavanje i rukovanje. Odlikuje se modernim linijama profila, jednostavnošću, raznovrsnim tipologijama izrade te u potpunosti prati najnovije trendove u arhitekturi.

Na veliki uspjeh u posljednje vrijeme je naišao i Fealov sistem Inowa. Zahvaljujući primjeni visoko tehnoloških materijala te kao plod dugogodišnje suradnje Feala i tvrtke ROTO nastao je Inowa sistem. Za razliku od ostalih kliznih i podizno-kliznih sistema, Inowa ima pomjeranje (otklapanje) krila u odnosu na ram +/- 8mm, s unutarnjom i vanjskom brtvom u krilu što omogućuje  vrhunske karakteristike u pogledu zrako-propusnosti, vodo-nepropusnosti i otpornosti na opterećenje vjetrom.

Sistem kombinira praktičnost te atraktivni dizajn za klizna vrata i prozore od aluminija, težine krila do 200 kg. Investitori i arhitekti osim visoke kvalitete građevinskih elemenata sve više očekuju i privlačan dizajn. Stoga je Fealov sistem Inowa rezultat takvih želja i zahtjeva kupaca, odnosno struke. Korištenje ovog kliznog sistema ima višestruke prednosti, a neke od njih su veći prodor prirodnog svjetla, kvaliteta, ušteda energije, jednostavno rukovanje i sigurnost prostora.

Učešće tvrtke Feal, kao glavnog sponzora, ove godine je bilo posebno zanimljivo i s obzirom na stručno predavanje „Kako je javno postalo moje?“, renomiranog arhitekta Amira Vuka Zeca.

Osim pomenutog, konferencija je ugostila i brojne hrvatske te inozemne stručnjake koji su govorili o teoriji i praksi planiranja javnih prostora, odnosno javnim prostorima u hrvatskim gradovima i time afirmirali ideju javnog prostora te pokazali njegovu kompleksnost i slojevitost, ali i način na koji oblikuje društvo oko sebe.

Read more:

Let us be responsible to ourselves and the environment by respecting protection measures in the fight against Coronavirus.

Interview with the new CEO of FEAL

This year, once more we provided support to the organizers and were the general sponsor of the conference…