FEAL je primjer uspješne suradnje između privatnog sektora i Sveučilišta

17.02.2022.​

Tvrtka FEAL je ugostila predstavnike Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru na čelu s dekanicom izv.prof.dr.sc. Davorkom Šaravanjom, a razgovaralo se o nastavku dosadašnje uspješne suradnje i novim projektima u cilju jačanja odnosa između akademske zajednice i privatnog sektora.

U prostorijama tvrtke FEAL Široki Bijeg održan je sastanak predstavnika FEAL-a na čelu s direktorom Antom Musom i predstavnika Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike na čelu s dekanicom izv.prof.dr.sc. Davorkom Šaravanjom.

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike gdje su Predstavnici Sveučilišta istaknuli želju za sve većim poticanjem suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata.

„FEAL već ostvaruje dobru suradnju s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike, s kojima radimo na projektu implementacije Lean-a, provodimo studentske prakse kao i program stipendiranja najboljih studenata“, naglasio je Musa.

Previous slide
Next slide

„Potrebno je da studenti rade na različitim stručnim i istraživačkim projektima. Uvjeren sam da najveću korist od prakse imaju upravo studenti, a sama suradnja je iznimno korisna za obje strane posebno kada se radi o proizvodnom sektoru“, istaknuo je Ante Musa, direktor tvrtke FEAL.

„Ovakav vid suradnje jedini je ispravan put ako želimo stvarati kvalitetan i stručan kadar koji će teorijsko znanje moći provoditi u praksi“, izjavila je dekanica. Sastanak je zaključen potpisivanjem sporazuma o suradnji koja previđa zajednički rad na stručnim projektima ali i omogućuje brojne pogodnosti za studente.

Pročitajte još:

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.
Danas su u sjedištu Feal-a u Širokom Brijegu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za deset studenata Fakulteta strojarstva, elektrotehnike, računarstva i arhitekture.