FEAL je proširio proizvodne kapacitete novom linijom za prešanje

18.07.2023.

Kao i prethodnih godina 2023. godinu smo započeli velikim planovima i investicijama. Naime, sredinom ovog mjeseca instalirana je nova linija za prešanje 35 MN. Liniju za prešanje instalirala je eminentna španjolska tvrtka Gia koja je isporučila kompletnu opremu za novi dio postrojenja.

Za nešto više od godinu dana izgradnje, na zemljištu površine 17.000 m2, u neposrednoj blizini postojećih proizvodnih pogona, izgrađena je hala potrebna za novu opremu.

U sklopu nje nalazi se i moderno skladište profila za potrebe proizvodnje nove preše koja uskoro kreće s radom u punom kapacitetu. Njezina je snaga 3.500t i namijenjena je pretežito industrijskom asortimanu proizvoda.

Previous slide
Next slide

FEAL je u svojih više od 40 godina poslovanja izrastao u globalno prisutnog proizvođača što nam uz otvaranje novog pogona, najsuvremeniju opremu i iskustvo naših djelatnika omogućuje daljnji rast na tržištu.

Preša od 35 MN je šesta po redu linija za prešanje profila unutar tvrtke  te će se njezinim puštanjem u rad kapacitet proizvodnje povećati za dodatnih 15.000 tona.

Osim uspješne instalacije linije za prešanje uskoro se očekuje završetak radova na novom pogonu u Cernu kod Ljubuškog. Ovaj pogon bit će namijenjen strojnoj obradi profila i proizvodnji predgotovljenih aluminijskih potkonstrukcija za solarne elektrane, kao i dijelovi za iste.

Što se tiče investicija u susjednoj Republici Hrvatskoj istaknuli bismo izgradnju, posve novog, proizvodnog pogona u Karlovcu na koji smo iznimno ponosni. Već idućeg ljeta i na toj lokaciji bit će pogon za prešanje, plastifikaciju i strojnu preradu građevinskih profila za potrebe tržišta Hrvatske i šire. S ovom sedmom prešom ukupno, bit će zaokružen dvogodišnji ciklus investicija u proširenje proizvodnih kapaciteta.

Pročitajte još:

Od gotovo stotinu pristiglih prijava nakon višednevnog testiranja u više krugova odabrali smo 10 ponajboljih studenata s raznih fakulteta. 

Upoznajte sve naše potkonstrukcijske FNE sisteme na jednom mjestu. Na raspolaganju su vam i naši detaljni katalozi svakog pojedinačnog sistema.

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.