FNE potkonstrukcijski sistemi za fotonaponske elektrane

25.01.2023.

Sunce je neiscrpan izvor energije. U samo 2 minute Sunce na naš planet emitira toliko energije koliko je dovoljno cijelom čovječanstvu za 24 sata. Naravno, za korištenje solarne energije postoje i određena ograničenja. Prvenstveno se to odnosi na geografski položaj, godišnja doba, doba dana te meteorološke uvjete. Napredak solarne tehnologije te aktualne energetske (ne)prilike utjecale su na sve rašireniju upotrebu sunčeve energije.

Solarnom tehnologijom se sunčeva energija pretvara u iskoristivu energiju. Danas najrasprostranjeniji oblik solarne tehnologije su fotonaponske elektrane.

FEAL FNE 2000

Fotonaponskim elektranama se sunčeva energija pretvara u električnu energiju koja se koristi za potrebe domaćinstva te u poslovnim subjektima. Prednosti upotrebe fotonaponskih elektrana su brojne. Izdvojit ćemo samo neke, kao što su, energetska neovisnost i smanjenja troškova energije te nepostojanje štetnog utjecaja na okoliš i klimu.

Solarna energija je postala jedan od najvažnijih izvora energije. Prvenstveno, jer korištenje obnovljivih izvora energije pozitivno se utječe na održivi razvoj i ekonomski rast.

Upravo zbog svega toga FEAL je razvio FNE sisteme za fotonaponske elektrane za montažu na zemlji i za montažu na krovovima.

FNE-2000 je sistem razvijen za montažu na zemlji i različitim tipovima temeljne konstrukcije.
FNE-1100 sistem sadržava aluminijsku potkonstrukciju dizajniranu za stvaranje modularnih potpornih struktura s mogućnošću postavljanja na krovove obiteljskih kuća za različite vrste konvencionalnih pokrova. Korišteni materijali odabrani su kako bi se osigurala pouzdanost i trajnost tijekom vremena.
FNE-1200 je sistem razvijen za montažu fotonaponskih elektrana na ravnim krovovima. Ovaj je sistem podijeljen u dvije cjeline. Prva je montaža potkonstrukcije s nagibom od 10°, a drugi je montaža potkonstrukcije nagiba od 11° do 35°.

FNE-1300 je sistem razvijen za montažu fotonaponskih elektrana na krovovima industrijskih hala.

Svi FEAL-ovi FNE sistemi dizajnirani su za brzu, jednostavnu i čistu montažu na licu mjesta, bez dodatnih zahtjeva za obradom.

Elementi konstrukcije izrađeni su od aluminijske legure EN AW-6063 i EN AW-6005.

Tvrtka Winter Wind d.o.o., kao dio FEAL grupe, kupcima i partnerima nudi sve na jednom mjestu za fotonaponske elektrane. Mlad i profesionalan tim spreman je kupcima ponuditi cjelovita rješenja za projektiranje fotonaponskih elektrana.

Vlasnicima postojećih fotonaponskih elektrana tvrtka Winter Wind nudi uslugu otkupa električne energije po burzovnim cijenama. Važnost korištenja električne energije iz obnovljivih izvora energije je danas imperativ na globalnom tržištu. Zbog toga je brojnim proizvođačima važno da mogu dokazati korištenje zelene energije u svojim procesima proizvodnje. U tu svrhu se vodi Registar garancija porijekla kod OIEiEK.

Pročitajte još:

Od gotovo stotinu pristiglih prijava nakon višednevnog testiranja u više krugova odabrali smo 10 ponajboljih studenata s raznih fakulteta. 

Upoznajte sve naše potkonstrukcijske FNE sisteme na jednom mjestu. Na raspolaganju su vam i naši detaljni katalozi svakog pojedinačnog sistema.

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.