Građevinski sistemi

Aluminijski prozori i vrata pružaju održivu i fleksibilnu alternativu konvencionalnim materijalima zahvaljujući svojim mnogim prednostima poput: dugotrajnosti, uskim vidljivim površinama, raznovrsnom dizajnu, jednostavnom održavanju, visokom razinom sigurnosti, većim dimenzijama te mogućnosti recikliranja osnovnog materijala.

Ako vaše potrebe zahtijevaju visoke toplinske performanse,  rješenje su naši prozori  i vrata prekinutim termičkim mostom. Termički prekinuti most je  kontinuirana barijera između unutarnjeg i vanjskog aluminijskog profila. 

Ulazna vrata zauzimaju središnje mjesto na svakom objektu i ostavljaju važan prvi dojam. Naša ulazna vrata mogu biti dizajnirana i napravljena prema vašim specifikacijama i stvaraju savršenu ravnotežu između estetike, dugotrajnosti i energetske učinkovitosti. Bilo da tražite bezvremenski izgled koji se uklapa u vašu fasadu ili želite da vrata privlače pažnju, naša aluminijska ulazna vrata su savršen izbor, koji utjelovljuje moderan dizajn i čisti izgled.

Klizni sistemi zauzimaju minimalno potrebnog prostora za otvaranje i zatvaranje, a s druge strane daju maksimalnu otvorenost prema vanjskom ambijentu. Širokim izborom profila, okova i brtvi moguća je izvedba raznih konstrukcijskih osobina, vodonepropusnosti, zrakonepropusnosti i zvučne izolacije.

Naši fasadni sistemi se koriste kao ovojnica zgrada, bilo da se radi o staklenim fasadama koje omogućuju maksimalni pristup svjetlosti, stvarajući udobno okruženje za boravak unutar zgrade, ili fasadnim oblogama, koje nude široku palate estetskih rješenja.
Također nudimo rješenja po mjeri za projekte aluminijskih fasada koji zahtijevaju specifičan arhitektonski dizajn.

Kada se pojavi potreba za proširenjem životnog prostora ili se želi osigurati prostor za odmor i rekreaciju zimski vrt je idealno rješenje. Puno svjetla koje omogućavaju velike staklene plohe dovode u unutarnji prostor potrebnu sunčevu energiju. Iako konstrukcije zimskih vrtova imaju svoje prednosti u svako doba godine ipak su tijekom zimskih razdoblja ove prednosti najistaknutije.

Naši pregradni sistemi imaju mogućnost da unutrašnjost bilo kojeg prostora pretvore u veličinu ili oblik u skladu sa specifičnim zahtjevima i potrebama zadanog prostora.

Naši ogradni sistemi nude rješenja za široku primjenu u ograđivanju različitih vanjskih prostora kao što su: balkoni, stubišta, terase, dvorane, dvorišta, gledališta i sl.
Uzimajući u obzir da je sigurnost najvažnija zadaća ogradnih sistema, sistem je testiran sukladno europskoj normi EN 1991-1-1.

Sistemi za zaštitu od sunca se koriste za djelomično ili potpuno zasjenjivanje otvora, fasadnih ploha, balkona, terasa itd. Naša ponuda zaštite od sunca nudi raznovrstan izbor sistema sukladno vašim potrebama.

U namjenske profile se ubrajaju prozorske klupice kao dopunski sistem našim sistemima za prozore i vrata te profili opće (profili pravilnih oblika) i široke (al. profili za autoindustriju, izradu namještaja, drvenu stolariju itd.) namjene.