Održan radni sastanak Uprave FSRE-a SUM i menadžmenta FEAL-a

16.11.2022.​

U ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine održan je radni sastanak Uprave Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru s menadžmentom kompanije FEAL Široki Brijeg. Tema sastanka bila je buduća suradnja Fakulteta s FEAL-om.
Na sastanku su nazočili direktor FEAL-a Ante Musa, voditelj Službe komercijalno tehničkih poslova Ivan Kovačić, Tehničko-tehnološka priprema Darko Martinović, voditelj Odjela za kontrolu kvalitete Božo Goluža, rukovoditelj Projektnog biroa Ivo Barbarić, direktor kompanije Galileo d.o.o. Blago Čuljak, a s Fakulteta dekanica dr.sc. Davorka Šaravanja, prodekan za znanstveno-istraživački rad i projekte dr.sc. Nebojša Rašović i voditeljica studija strojarstva dr.sc. Adisa Vučina.
U veljači 2022. godine potpisan je i Sporazum FEAL-a i Fakulteta o suradnji na znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima od zajedničkog interesa, a posebno na:

  • lstraživačko-razvojnim projektima i ekspertizama s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u FEAL-u iz znanstvenih kompetencija FSRE;
  • Prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja;
  • Međusobnoj promociji putem svojih web stranica kako bi se zajednički promovirao tehnički poziv, prikazujući tehniku kao nešto poželjno i zanimljivo, ali i vrhunsku kvalitetu proizvoda tvrtke FEAL;
  • Obrazovanju radnika FEAL-a kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja, stručne i sveučilišne studije, specijalističke poslijediplomske studije, poslijediplomske doktorske studije i sl.;
  • Suradnji u razvoju naobrazbe i izobrazbe radnika FEAL-a kroz razvoj koncepta cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja;
  • Stručnom i praktičnom usavršavanju studenata FSRE kroz stručna predavanja, kroz studentske prakse posjeta značajnim projektima FEAL-a, radionice i sl.

Nakon izlaganja Uprave FSRE pri čemu su prezentirane mogućnosti i kapaciteti Fakulteta, pojedini inženjeri iz tvrtke FEAL definirali su svoja područja rada u kompaniji te prezentirali konkretne mogućnosti suradnje sa Fakultetom kroz oblasti ispitivanja, numeričke analize, 3D modeliranja, zavarivanja. Blago Čuljak je u ime kompanije Galileo ponudio suradnju na zajedničkim projektima koji bi unaprijedili stručnu edukaciju naših asistenata i studenata na studiju računarstva.
Sastanak je prošao u prijatnoj i konstruktivnoj atmosferi, predstavnici FEAL-a su izrazili spremnost za buduću suradnju na kokretnim projektima i dogovoreni su daljnji koraci zajedničkog rada.

Pročitajte još:

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.
Danas su u sjedištu Feal-a u Širokom Brijegu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za deset studenata Fakulteta strojarstva, elektrotehnike, računarstva i arhitekture.