Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

02.04.2022.​

XI. međunarodna znanstveno stručna konferencija „Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“ u organizaciji tvrtke Sfera d.o.o. održana je u Sarajevu 29. i 30. ožujka. Prateći predavanja vrhunskih stručnjaka iz svijeta arhitekture i građevine, sudionici su imali mogućnost kako za obnovu postojećih znanja, tako i za stjecanje novih.

Okupivši više od 350 sudionika, diskutiralo se o inovacijama u arhitekturi i građevini te se nastojalo dati odgovore na pitanja koja pred nas stavlja osuvremenjivanje istih. Nastojanjem definiranja linije koja povezuje teoriju i praksu, razmjenom znanja te edukativnim prezentacijama izgrađena je mogućnost za jačanje odnosa i unaprjeđenje svih vidova suradnje.

Osim informiranja sudionika, organizatori su imali za cilj osigurati što bolje uvjete i odgovarajući ambijent za održavanje konferencije te se stoga ista održala u prostorijama kongresnog centra hotela Hills. Konferencije ovog tipa postale su tradicionalni događaji okupljanja stručnjaka u oblasti različitih tematskih cjelina unutar sektora građevine i arhitekture.

U trajanju od dva dana, pored predavanja partnera i sponzora, stručnjaka i profesora, izneseni su razni prijedlozi za poboljšanje rada. Partneri i sponzori vodeće su tvrtke kada su u pitanju fasadni sistemi i ventilirajuće obloge, a svi oni su kroz izložbene štandove i prezentacije demonstrirali inovacije koje su siguran doprinos razvoju fasadnih sistema u građevini. Naša tvrtka stavila je naglasak na činjenicu da su naši fasadni sistemi rabljeni u izgradnji najluksuznijeg projekta na tržištu nekretnina u 2020.godini „Skyline Belgrade-a“. Uz navedeno, Feal je i ove godine, kao tržišni lider u toj branši, osigurao generalno sponzorstvo konferencije smatrajući da organizatori i sudionici unapređuju ovu industriju upravo održavanjem ovakvih konferencija.

Previous slide
Next slide

Pročitajte još:

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.
Danas su u sjedištu Feal-a u Širokom Brijegu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za deset studenata Fakulteta strojarstva, elektrotehnike, računarstva i arhitekture.