Dani arhitekata 3.0

11.04.2019.​

Najveće strukovno okupljanje arhitekata “Dani arhitekata 3.0”, ove godine se održalo u Splitu od 4. do 6. travnja, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata. Centralna tema konferencije bila je javni prostor, a program je obuhvatio i najaktualnije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata.

Dani arhitekata postali su centralno mjestu gdje se jedanput godišnje prezentiraju značajne, stručne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i EU. S ciljem povezivanja struke i znanosti, razmjene ideja te predstavljanja novih trendova i inovacija, tvrtka FEAL je i ove godine pružila potporu događaju u vidu generalnog sponzora. U sklopu događaja u ekskluzivnom prostoru hotela Lav La Meridien, sudionici su imali priliku upoznati se s novitetima iz asortimana tvrtke Feal. Među predstavljenim aluminijskim sistemima našao se i sistem GH 40, koji se prvenstveno koristi kao zaštita od sunca te nudi ekonomično i inovativno rješenje za zatvaranje različitih prostora kao što su balkoni i terase.

Sistem GH 40 je postojan, otporan na vremenske i ostale utjecaje, lagan za održavanje i rukovanje. Odlikuje se modernim linijama profila, jednostavnošću, raznovrsnim tipologijama izrade te u potpunosti prati najnovije trendove u arhitekturi.

Na veliki uspjeh u posljednje vrijeme je naišao i Fealov sistem Inowa. Zahvaljujući primjeni visoko tehnoloških materijala te kao plod dugogodišnje suradnje Feala i tvrtke ROTO nastao je Inowa sistem. Za razliku od ostalih kliznih i podizno-kliznih sistema, Inowa ima pomjeranje (otklapanje) krila u odnosu na ram +/- 8mm, s unutarnjom i vanjskom brtvom u krilu što omogućuje  vrhunske karakteristike u pogledu zrako-propusnosti, vodo-nepropusnosti i otpornosti na opterećenje vjetrom.

Sistem kombinira praktičnost te atraktivni dizajn za klizna vrata i prozore od aluminija, težine krila do 200 kg. Investitori i arhitekti osim visoke kvalitete građevinskih elemenata sve više očekuju i privlačan dizajn. Stoga je Fealov sistem Inowa rezultat takvih želja i zahtjeva kupaca, odnosno struke. Korištenje ovog kliznog sistema ima višestruke prednosti, a neke od njih su veći prodor prirodnog svjetla, kvaliteta, ušteda energije, jednostavno rukovanje i sigurnost prostora.

Učešće tvrtke Feal, kao glavnog sponzora, ove godine je bilo posebno zanimljivo i s obzirom na stručno predavanje „Kako je javno postalo moje?“, renomiranog arhitekta Amira Vuka Zeca.

Osim pomenutog, konferencija je ugostila i brojne hrvatske te inozemne stručnjake koji su govorili o teoriji i praksi planiranja javnih prostora, odnosno javnim prostorima u hrvatskim gradovima i time afirmirali ideju javnog prostora te pokazali njegovu kompleksnost i slojevitost, ali i način na koji oblikuje društvo oko sebe.

Pročitajte još:

Budimo odgovorni prema sebi i okolini poštujući mjere zaštite u borbi protiv Coronavirusa.

I ove godine smo pružili podršku organizatorima te bili generalni sponzor konferencije…