Dani arhitekture u vrijeme ubrzane digitalizacije

22.09.2021.​
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.

Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnji Dani arhitekture Sarajevo održali su se od 17. do 19. rujna, s otvorenjem na Trgu kulture Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih, dok su se ostala predavanja, diskusije i izložbe održale u kino Meeting pointu.

2020. godina je bila turbulentna za svakoga. Nastale su sasvim nove okolnosti uzrokovane virusom Covid-19, što je utjecalo na transport, naglu i ubrzanu digitalizaciju te uvođene zabrana kretanja, okupljanja i slično. Upravo je to bila tema ovogodišnje konferencije.

Vrijeme krize gotovo uvijek nosi i nova stajališta. Je li ovo prilika za ponovno promišljanje arhitekture, urbanizma i dizajna općenito? Možemo li ovu krizu shvatiti kao priliku za nove pristupe, priliku da napravimo presjek u vlastitom razmišljanju i radu, priliku da testiramo ustaljena stajališta samo su neke od tema o kojima se govorilo ove godine.

Previous slide
Next slide

Predavanja su se odvijala paralelno u nekoliko dvorana i sastojala su se od prezentacija, izložbi i edukacija koje su svi uključeni izvrsno predstavili i tako donijeli dodatnu vrijednost svakom posjetitelju.

Namjera organizatora je da Dani arhitekture postanu ključno mjesto gdje će se jednom godišnje prezentirati i raspravljati značajne teme za rad arhitekata u Bosni i Hercegovini poput zakonske regulative, djelatnosti arhitekata u budućnosti, prostornog planiranja i urbanizma te poduzetništva u arhitekturi.
Veliko zadovoljstvo je što možemo podržati ovakve događaje te još jednom čestitamo timu na odličnoj organizaciji.

Pročitajte još:

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu stipendija za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija za akademsku godinu 2020/2021

I ove godine smo pružili potporu vodećem stručnom skupu „Dani arhitekata 3.0“

I ove godine smo pružili podršku organizatorima te bili generalni sponzor konferencije…