Ministar Nermin Džindić posjetio je tvrtku FEAL i istaknuo važnost suradnje Vlade Federacije s privatnim sektorom

22.09.2021.​

Tvrtka FEAL je ugostila predstavnike ministarstva energije, rudarstva i industrije na čelu s ministrom Nerminom Džindićem, a razgovaralo se o proširenju proizvodnog pogona, konstantnom rastu broja zaposlenih u 2021. godini te jačanju suradnje Vlade Federacije s privatnim sektorom.

ŠIROKI BRIJEG – U prostorijama tvrtke FEAL Široki Brijeg održan je sastanak menadžmenta FEAL-a na čelu s direktorom Antom Musom i predstavnika ministarstva energije, rudarstva i industrije na čelu s ministrom Nerminom Džindićem.

Predstavnici ministarstva obišli su proizvodne pogone tvrtke FEAL, gdje su imali priliku detaljnije se upoznati s načinom proizvodnje i najmodernijom raspoloživom tehnologijom za obradu aluminija u ovom dijelu Europe. U izložbenom salonu su razmotrili cjelokupan asortiman proizvoda s kojim FEAL raspolaže.
Nakon obilaska proizvodnih pogona, održan je radni sastanak gdje su predstavnici tvrtke FEAL održali prezentaciju te obrazložili buduće planove vezane za proširenje proizvodnih kapaciteta i nastavak izvoza na brojna europska i svjetska tržišta. Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Ministarstva te boljoj povezanosti i suradnji s privatnim sektorom.

Ministar Nermin Džindić, smatra kako je suradnja između privatnog sektora i Vlade Federacije od posebnog značaja.

„FEAL je najveći proizvođač aluminijskih profila na domaćem tržištu koji zapošljava više od 700 djelatnika i izvozno je orijentiran. Zadovoljstvo je vidjeti svu proizvodnu tehnologiju od CNC strojeva do preša svjetskih proizvođača“, istaknuo je ministar.

Dodao je i kako tvrtka zapošljava mladi kadar što govori činjenica kako je prosječna dob zaposlenika 34 godine. 

Direktor tvrtke FEAL Ante Musa se zahvalio ministru na posjeti i istaknuo zadovoljstvo što postoji interes za onim što tvrtka radi.

Previous slide
Next slide

„Drago nam je što je ministar došao u tvrtku FEAL i na licu mjesta vidio cijeli proizvodni proces, upoznao se s investicijama kroz prošle godine te obišao dio proizvodnog pogona gdje je upravo završeno proširenje i rekonstrukcija Farbare 1 i Farbare 2“. Smatram kako je suradnja privatnog sektora s Vladom Federacije od velikog značaja te intenzivnim i aktivnim zalaganjem potrebno je osigurati da se tako i nastavi za dobrobit svih nas.“, naglasio je direktor Musa.

Naša vizija je postati značajni subjekt na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija ne odstupajući od vrhunske kvalitete. Ovom vizijom se vodimo posljednjih godina a i dalje nastavljamo raditi i ostvarivati nove ciljeve i tako biti rame uz rame najvećim svjetskim proizvođačima aluminijskih sistema, dodao je direktor Musa.

Nakon radnog sastanka, ministar Džindić zajedno s predstavnicima tvrtke FEAL uputio se u obilazak vjetroparka Jelovača. Riječ je o vjetroparku s 18 turbina ukupne snage 36 MW koji je pušten u rad 2019. godine, a čiji je investitor FEAL d.o.o. Široki Brijeg. Godišnja proizvodnja vjetroparka je 108 GWh a nalazi se u općini Tomislavgrad.

Direktor Musa je ministra Džindića upoznao i s radovima na vjetroparku Tušnica čiji je početak rada planiran 2023. godine. Riječ je o vjetroparku s 11 turbina ukupne snage 72,6 MW, s planiranom godišnjom proizvodnjom 220 GWh.

Pročitajte još:

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.
Danas su u sjedištu Feal-a u Širokom Brijegu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za deset studenata Fakulteta strojarstva, elektrotehnike, računarstva i arhitekture.