Priopćenje za javnost povodom požara u proizvodnom pogonu

10.06.2022.

Povodom upita medija te brojnih poziva od samoga jutra, dajemo priopćenje za javnost u svrhu informiranja javnosti i ostalih zainteresiranih strana.

U proizvodnom prostoru tvrtke FEAL u četvrtak oko 23 sata buknuo je požar na pogonu preše 35 MN. Prema prvim saznanjima požar je uzrokovan puknućem hidrauličnog cilindra.

O požaru su odmah obaviještene vatrogasne službe ali do njihovog dolaska brzom intervencijom naših djelatnika požar je ugašen. Na uviđaj su izašli predstavnici odgovarajućih službi i na licu mjesta se uvjerili u razmjere požara.
Odmah nakon nastalog događaja proizvodni proces je zaustavljen i započeti su radovi otklanjanja nedostataka.

U nastalom požaru nitko nije ozlijeđen niti je prouzročena značajnija materijalna šteta no s obzirom na to kako se radilo o ozbiljnom incidentu došlo je do narušavanja imidža tvrtke te očekivane reakcije javnosti.

Želimo se zahvaliti svima koji su svojim pozivima i mailovima pružili riječi podrške našoj tvrtki. Djelatnici održavanja i pogona aktivno rade na otklanjanju i saniranju nastale štete, a mi se i ovim putem još jednom zahvaljujemo i čestitamo na hrabrosti i požrtvovnosti djelatnicima koji su svojim brzim reakcijama uspješno ugasili požar i štetu sveli na minimum.

Direktor tvrtke,
Ante Musa

Pročitajte još:

Svjesni toga da budućnost donosi nove izazove, Feal puno ulaže u moderne tehnologije i razvoj što u konačnici vodi cilju patentiranja novog procesa proizvodnje.
Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini te nam je iznimno zadovoljstvo što smo i ove godine bili zlatni sponzori ovog trodnevnog skupa.
Danas su u sjedištu Feal-a u Širokom Brijegu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za deset studenata Fakulteta strojarstva, elektrotehnike, računarstva i arhitekture.