Zavarivanje

Posjedujemo certifikate za zavarivanje, koji su osobito zahtijevani u željezničkoj industriji. Jedna od naših mogućnosti je kompletno sklapanje prozora za vlakove.

Aluminij je materijal koji danas nalazi primjenu u gotovo svim dijelovima industrije. Osim toga, to je materijal s prilično dobrim mehaničkim svojstvima, a i podatan je za obradu svim tehnološkim postupcima. Jedan od specijalnih procesa u kojem naša tvrtka ima više od 15 godina iskustva je postupak zavarivanja aluminija.

2009. godine smo krenuli u certifikaciju pogona za zavarivanje prema europskom standardu EN ISO 3834-2, a zatim radi na certificiranju zavarivača aluminija i to na postupcima zavarivanja TIG (141) i MIG (131).

Zavarivači su certificirani za pojedine postupke zavarivanja prema europskom standardu za aluminij EN ISO 9696-2 kao i specifikaciji i klasifikaciji postupka zavarivanja prema EN ISO 15614-2 .

Zavarivanje se izvodi pod stručnim nadzorom inženjera zavarivanja IWE (International Welding Engineer) / EWE (European Welding Engineer), dok se kontrola zavarenih spojeva obavlja u vlastitom laboratoriju nerazornim metodama: vizualna kontrola, penetrantska metoda, dimenzionalna; kao i razornim metodama ispitivanja zavarenih uzoraka: vlačni pokus, ispitivanje savijanjem,mjerenje tvrdoće.

2012. godine smo dobili certifikat za željeznice EN ISO 15085-2 CL2 među prvima u Bosni i Hercegovini kao i u regiji. Kvalitetom zavarivanja sklopova i dijelova željezničkih vozila tvrtka je ostvarila dugoročne poslove s velikim i poznatim svjetskim tvrtkama: Bombardier, Siemens, Lipik Glas, Saint Gobain… Specijalizirani smo za zavarivanje okvira pozora za vlakove kao i interijerskih dijelova vlakova. Raspolažemo suvremenom opremom za zavarivanje aluminija i opremljeni smo za proizvodnju komada malih i srednjih serija.

I u ovom području uživamo veliki ugled i kontinuirano rastemo, a zahvaljujući praćenju zahtjeva industrije realizaciju projekata najviše ostvarujemo u zemljama Europske unije.

Pročitajte još: